Zaterdag 5 november 2016. Het eerste thuis optreden van Andere Koek in het nieuwe seizoen. Dit keer geen tegenstander maar een medestander, het altijd gezellige Buiten Bereik uit Nijmegen.

Na een korte aankondiging van de teams door Anita en het luide applaus van het publiek, kan de voorstelling beginnen. Buiten Bereik presenteert het team met een draaideur waarna Andere Koek een drie in de pan speelt.

Buiten Bereik gaat de verhalende kant op met een detective over de Deventer Koek waarin de laboratorium rat van een van de jongere bezoekers een prominente rol speelt. Aan het einde blijkt de sleutelhanger de sleutel naar het succes.

Andere Koek weet met het bankje nog een chaotisch verhaal kloppend te maken en samen maken de teams er een heerlijk samenspel van met “zeg het met een lied” waarin meneer Jansen zijn laatste druppel bloed voor een prikkie moet afstaan.

Andere Koek heeft nog een bekentenis in petto waarna Buiten Bereik een sprookje nieuwe stijl brengt met Elfjes die niet kunnen vliegen en een donkere magiër die vooral wil heersen over de hele wereld. Andere Koek brengt nog een dynamische Switch & Change op het toneel. De criminele bende van Buiten Bereik heeft het voorzien op de enige kip met gouden eieren op het Vogeleiland en het songfestival van Andere Koek traint de oren nog net voordat de finale zich inzet met een gezamenlijke musical over de presidentsverkiezingen. Het blijkt dat de stemmen van de kiezer altijd naar de “hippe” kandidaat gaan…

We bedanken Buiten Bereik voor een heerlijke wedstrijd en kijken uit naar een volgende ontmoeting.